موتور برق – خرید ژنراتور برق | قیمت انواع موتور برق بی صدا
موتور برق یکی از محصولات مولد برق است که مانند دیزل ژنراتور عمل میکند، در واقع موتور برق یک ژنراتور کوچک است که پتانسیل حمل و نقل و جابهجایی را دارد؛ به همین منظور کارخانههایی که به پیشواز درست کردن دیزل ژنراتور و موتوربرق میروند برای راحتی و آسان بودن در کار مشتری به تولید انواع مختلف موتور برق میپردازند.
موتور برق دارای یک موتور و یک ژنراتور هست که ژنراتور نیروی مکانیکی موتور را با کمک گشتاور تبدیل به نیروی الکتریکی خروجی میکند؛ نمایشگاههای، اردوگاهها، مراکز و کمپهای تفریحی و مکانهایی که گاهی خارج از محدوده هستند از موتور برق استفاده میکنند.
انواع موتور برق بر اساس سوخت مصرفی
برای اینکه موتور برق به انرژی مکانیکی تبدیل گردد نیازمند به سوخت است؛ انرژی که از احتراق به دست میآید باعث حرکت شفت در ژنراتور میشود و الکتریسته به وجود میآید.
برای موتور برق از سوختهایی مانند گازوئیل، بنزین و گاز استفاده میکنند.
انواع موتور برق از لحاظ برق مصرفی
اصلیترین بخش موتور برق در تولید الکتریسته، ژنراتور و موتور است؛ با حرکت دادن شفت توسط موتور در میدان مغناطیسی اختلاف پتانسیل به وجود میآید و این اختلاف سبب به وجود آمدن انرژی الکتریسته میگردد.
انواع موتور برق از نظر سیستم خاموش و روشن شدن
موتور برقها از لحاظ روشن و خاموش شدن به سه دسته تقسیم بندی میشوند:
موتور برق هندلی
این پتانسیل بیشتر در موتوربرق های بنزینی قابل استفاده است و برای روشن نمودن این نوع موتور برقها به نیروی انسانی نیازی نیست.
موتور برقهای استارتی
این مدل از موتور برقها دارای موتور استارتی میباشند که به سهولت با فشار دادن دکمه استارت روشن میشود و شروع به کار میکند.
موتور برق اتوماتیک
موتور برقهای اتوماتیک از سیستم سوییچ مکانیکی برق شهر برخوردار هستند؛ در صورت قطع شدن برق، موتور برق به صورت خودکار روشن و خاموش میشود و هنگام بازگشت برق اصلی موتور برق خاموش میشود.
اجزای تشکیل دهنده موتور برق
همانطور که از نامش پیداست موتور برق، وسیلهای است جهت تولید برق.
این وسیله در ابعاد و اندازههای مختلفی ساخته میشود و برای مصارف مختلف نیز استفاده میگردد؛ کارخانجاتها طبق درخواست مشتری، موتور برق با ابعاد بزرگ جهت مصرف صنعتی و موتور برق با ابعاد کوچک جهت مصرف خانگی نیز تولید میکنند.
اجزایی که موتور برق را تشکیل میدهند به شرح زیر میباشند:
موتور: موتور، قسمتی از موتور برق هست که وظیفه آن تامین کردن انرژی مکانیکی است.
سیستم سوخت: سیستم سوخت یک باک است که جهت سوخت موتور استفاده میشود.
سیستم ولتاژ: وظیفه سیستم ولتاژ تبدیل AC به DC و یا برعکس است.
روغن: به دلیل کار زیاد و طولانی مدت با موتور برق در طول روز امکان سائیدگی اجزای دستگاه بسیار زیاد است اما با وجود سیستم روغن کاری این مشکل حل میشود.
کاربرد موتور برق
در بعضی از صنایع از موتور برقهای دائم و دیزل ژنراتور استفاده میشود؛ دیزل ژنراتورها به صورت پیوسته برق تولیدمیکنند؛ معمولا دیزل ژنراتورها در صنایع عظیم و بزرگی که نیاز به برق نا محدود دارند مورد استفاده قرار میگیرد اما موتور برقهای معمولی این کاربرد را ندارند و فقط در مواقعی قابل استفاده است که امکان دسترسی به برق دشوار است؛ برق رسانی به پمپ آب، استفاده برای موتور و الکتروموتورها، سیستمهای برقی کوچک و کفکشها وظیفه موتور برق است.
نصب موتور برق
همانطور که در متن بالا ذکر کردیم هنگامی که برق به صورت سراسری قطع میشود برای تامین برق از موتور برق استفاده میکنیم؛ اما این موتور برق بایستی در مکان مناسبی نصب شود تا سرو صدای کارکرد موتور و بیرون آمدن گازهای خروجی از اگزوز موجب ناراحتی و اذیت افراد نشود و از خطرات احتمالی جلوگیری شود، ژنراتورهای بنزینی و گازسوز را بایستی با فاصله بسیار مناسب و در فضای باز قرار داد تا سبب مشکل نشود.
چه زمانی روغن موتور برق را تعویض کنیم
بهترین زمان برای تعویض روغن موتور ۵ ساعت پس از اولین استفاده موتور ژنراتور است، بعداز آن بایستی هر ۱۰۰ ساعت یک بار این کار انجام گردد؛ البته برای آشنایی بیشتر و نحوه تعویض روغن موتور باید به دفترچه راهنما مراجعه کنید و آن را مطالعه نمایید.
چگونه از موتور در انبار نگهداری کنیم؟
اگر به مدت دو هفته قصد استفاده از موتور برق را ندارید به موارد زیر دقت کنید:
- ابتدا شیر بنزین موتور برق را ببندید
- موتور برق را روشن نمایید و اجازه دهید موتور برق کمی بدون بار روشن بماند.
- بعد از این که موتور برق را خاموش کردید شرایط انبار کردن و نگهداری از آن را مهیا نمایید.
استفاده ماهانه از دستگاه
اگر از موتور برق خیلی کم استفاده میکنید برای اینکه دستگاه آسیب نبیند حداقل ماهی یکبار به مدت ۳۰ دقیقه موتور برق را روشن نمایید؛ این کار باعث میشود رطوبت در داخل موتور حفظ شود و شرایط مناسب برای کار با دستگاه را فراهم میکند؛ همچنین با روشن نمودن موتور برق و شارژ کردن باطری آن از آسیب زدن به دستگاه جلوگیری میکند.
سرویس قطعات دستگاه
با توجه به دفترچه راهنمای موتور برق، حتما برای تعویض سوخت و فیلتر هوا اقدام کنید؛ شما میتوانید برای سرویس فیلتر هوا از آب و صابون جهت شستن فیلتر استفاده کنید و پس از شستشو آن را کاملا خشک کنید و در جای مناسب خود قرار دهید.
معایب موتور برق چیست؟
مهمترین ایراد موتور برق سوخت آن هست که از سوخت فسیلی استفاده میشود و مقابل پنل خورشیدی از نظر ماندگاری در محیط زیست ضعف خواهد داشت.
یکی دیگر از معایب موتور برق سرو صدای آن هنگام کار است .
موتور برق بنزینی بخرم یا دیزلی؟
اگر موتور برق را برای مدت زمان طولانی نمیخاهید موتور برق بنزینی بهترین گزینه برای استفاده خواهد بود اما دیزل ژنراتور برای مواردی با مصرف بالا توصیه میگردد.
سخن پایانی
در این مطلب تمام ویژگیها مزایا و معایب موتور برق و انواع موتوربرق، نحوه استفاده از موتور برق را برای شما عزیزان به صورت کامل شفاف سازی کردیم.
همانطور که میدانید از موتور برق در مواقعی که دسترسی به برق امکانپذیر نیست استفاده میشود.
اگر قصد خرید موتور برق را دارید این مقاله مفید را مطالعه نمایید امیدواریم این مقاله کمک کافی به شما جهت آشنایی و خرید موتور برق کرده باشد.